Skalfasader

Skalfasader kan göra underverk för dina tänder

Skalfasader dvs en konstgjord yta som fästs på dina tänder är en bra lösningen för patienter som vill ändra sitt utseende på tänders form eller vill maskera missfärgade tänder.

För att göra fasaderna naturligt levande och ytterligare försköna ditt leende arbetar Cosmodent AB med luminerande, fluorescerande samt opalescerande porslinsorter. Det finns olika sätt att skikta fasaden på beroende på vilken förändring man vill åstadkomma.

Det är mycket viktigt för slutresultatet att man tar hänsyn till färgen på underlaget, dvs färgen på patientens egna tand som skalfasaden skall fästas på. Om den egna tanden är väldigt mörk (färgnyans A4) och man vill uppnå en väldigt ljus färg (nyans A1) är det viktigt att maskera bort den mörka färgen så att den inte skiner igenom skalfasaden. Det är också viktigt med hur övergången mellan skalfasaden och patientens egna tand görs. Slutresultatet blir en tand som ser naturlig och levande ut.

Fördelar med skalfasader:

  • Naturlig genomskinlighet s.k. naturlig translucens
  • Perfekt passform
  • Hög estetik
  • Metallfritt

Vill du veta mer om vad skalfasader kan göra för ditt leende? Kontakta oss på 031 81 86 81 så bokar vi in dig för en kostnadsfri konsultation.