Tandreglering med Invisalign

invisalign-banner

Tandreglering med Invisalign

Invisaligns tandskenor flyttar dina tänder med hjälp av en serie nästan osynliga, borttagbara tandskenor som är specialgjorda efter dina tänder för högsta bekvämlighet. Efterhand som du byter tandskena varannan vecka kommer dina tänder att, lite i taget, dag för dag, gradvis att flyttas tills de når sitt beräknade slutliga läge. På detta sätt kan Invisalign förvandla ditt leende utan att störa din vardag.

Så här går det till

Innan din behandlingsplan kan tas fram gör vi ett avtryck av dina tänder, för att avgöra om de kan regleras med hjälp av Invisalign. När det blivit bekräftat upprättas en detaljerad behandlingsplan med hjälp ett enkelt 3D-verktyg. Här kan vi enkelt visualisera hur dina tänder kommer flyttas under behandlingens gång och du kan se hur resultatet redan innan den påbörjats.

När du väl inlett din Invisalign-behandling kommer du att bära varje uppsättning specialgjorda tandskenor i 2-veckors perioder. Efterhand som du arbetar dig igenom serien av tandskenor kommer dina tänder att börja röra sig gradvis, lite i taget, tills de når sitt beräknade slutliga läge.

Här ser du ett exempel på hur en tandrad kan se ut före och efter en Invisalign-behandling:

Mikala_before   Mikala_after

Invisalign är en utmärkt behandling när:

  • Du har för trångt mellan tänderna när det finns för lite plats i käken för att alla tänder ska rymmas normalt.
  • Du har för glest mellan tänderna när det finns för mycket plats i käken.
  • Du har korsbett när både över- och underkäke är felriktade. Det orsakar vanligen att en eller flera tänder i överkäken biter innanför motsvarande tänder i underkäken och förekommer såväl för framtänder som sidtänder.
  • Du har djupbett när tänder i överkäken går avsevärt om lott med tänder i underkäken.
  • Du har underbett och underkäkens framtänder sticker ut utanför framtänderna i överkäken, vanligen beroende på underväxt i överkäken, överväxt i underkäken, eller bådadera.

Vad kostar det?

Kostnaden för Invisalign är helt beroende av specifika omständigheter som regleringens komplexitet och behandlingens längd, men ett grovt riktmärke är mellan 27 000 och 54 000 kronor. Om bara smärre tandrörelser behövs kan en behandling dock kosta från 23,000 kronor. Du är välkommen in till oss för en kostnadsfri första konsultation där vi ser om Invisalign skulle passa dina behov och vad det i så fall skulle kosta. Varmt välkommen!

Boka kostnadsfri konsultation